Skauti u Gračanici pobijedili izravnog suparnika u utrci za prvaka

Skauti u Gračanici pobijedili izravnog suparnika u utrci za prvaka

Kako smo uoči ove utakmice i najavljivali da će biti teško dobiti izravnog suparnika u utrci za prvaka na njegovu terenu, ali ipak da se na muci poznaju junaci što se i pokazalo. Veliki napor igranja četiri utakmice u samo deset dana, uz dva daleka putovanja (Banja Luka i Gračanica) nisu spriječili rukometaše Izviđača da u Sportskoj dvorani „Luke“, pred prepunim tribinama vatrenih, domaćih, navijača, pokažu svoj rukometni raskoš, pobjede domaću momčad Gračanice te „natjeraju“ domaće navijače da ih na koncu utakmice nagrade pljeskom za prikazanu igru.

Banner_Uskrs_510x90

Rukometni čarobnjak Ivano Pavlović još jednom je pokazao koju kvalitetu posjeduje i da je trenutno najbolji rukometaš na bh. rukometnim terenima. Da ovo nije pristrana konstatacija pokazali su i komentari po društvenim mrežama neutralnih pratitelja bh. rukometa.

Rukometaši Izviđača znali su kakav ih suparnik čeka, ali znali su i to što im je činiti da bih ostvarili zadaće koje je pred njih postavio trener Toni Čolina te su se od početka utakmice tako postavili. Čvrsto, borbeno, koncentrirano, na glavu za svaku loptu, ali s razumom i promišljeno.

Domaći su poveli golom Adnana Isakovića, a“Skauti“ su poravnali pogotkom nezaustavljivog Ivana Pavlovića. U 6. minuti Gračanica je povela 3:1, ali asistencijama Ivana Pavlovića i golovima Luke Ševića, Izviđač je vrati stvari na početak u 8. minuti.

S tri vezana gola Gračanica je prvi i jedini put došla do značajnije prednosti od 3 gola (6:3, 10. minuta). „Skauti“ ne gube glavu. Rukometni virtuoz Ivano Pavlović pogađa tri puta zaredom za ponovni rezultatski „egal“ (6:6, 12. minuta). Sljedeći 6-7 minuta Gračanica bi stizala do gol-dva prednosti, ali bi rukometaši Izviđača uspijevali anulirati njihovu prednost (10:10, 19. minuta). Posljednjih 10-tak minuta prvog dijela proteklo je u dominaciji „Skauta“. Nakon što je Gračanica u 22.minuti povela 12:10, uzvratili su „Skauti“, serijom 7:2, i u 28. minuti prvi put stigli do prednosti od 3 gola (17:14). U 30. minuti Ćeško promašuje u izglednoj situaciji, nakon toga, domaći rukometaši uspijevaju postići svoj 15. gol tako da se na odmor odlazi pri rezultatu 17:15 u korist Izviđača. Napomenimo da je od 17 golova „Skauta“ njih 8 postigao Ivano Pavlović.

U drugom poluvremenu prvi gol postiže Luka Šević za novu prednost Izviđača od 3 gola. Nakon toga, domaći su svim silama pokušavali anulirati prednost Izviđača što im je donekle i uspijevalo. U 36. minuti Gračanica je stigla na gol zaostatka (20:21), ali „Skauti“ uspijevaju ponovno golovima Diana Ćeške i Marijana Šaravanje pobjeći na prednost od 2 gola (20:22, 26. minuta i 21:23, 38. minuta). S dva vezana pogotka Gračanica je u 39. minuti došla do poravnanja rezultata (23:23). Sljedećih period, sve do 47.minute, igralo se u ritmu gol za gol. Uglavnom Izviđač bi dolazio do gola prednosti, ali Gračanica bi uspijevala stizati zaostatak. Kako se na kraju pokazalo, odlučujući period igre dogodio se od 47. do 50. minute kada su „Skauti“ golovima Mateja ŠimićaLuke Bubala i Diana Ćeške došli do tri gola prednosti (28:31, 50. minuta). U posljednjih 10 minuta utakmice „Skauti“ postižu 3, a Gračanica 4 gola. Nakon 60 minuta igre, rukometaši Izviđača su bili bolji, pobijedili su rezultatom 34:32 te porazili izravnog protivnika u njegovoj dvorani i praktički ga izbacili iz utrke za titulu prvaka. Nakon kraja utakmice uslijedilo veliko slavlje „Skauta“, ali i veliki pljesak domaćih ljubitelja rukometa kao nagrada “Skautima” za prikazanu igru.

Daleko najbolji pojedinac, ali i najbolji strijelac ove rukometne predstave bio je Ivano Pavlović s 12 golova. Diano Ćeško postigao 6, Luka Šević i Filip Odak po 4 te Marijan Šaravanja 3 gola.
Odličnu partiju pružili su Haris Suljević s 12 i Aldin Alihodžić s 6 obrana.
Kod domaće momčadi po 6 golova dali su Adnan Isaković Adi Mehmedčehajić te po 4 Luka Karanović i Adi Džinović.
Maid Džanbegović imao je 14 uspješnih intervencija.

Ovom pobjedom Izviđač je stigao na domak 10 titule prvaka BiH u rukometu. Naime, teorijski trebaju mu 2 pobjede iz sljedećih 6 utakmica kako bi i matematički osigurao titulu prvaka.

Sljedeće vikenda na rasporedu je 21. kolo u kome „Skauti“ u svojoj dvorani u Ljubuškom dočekuju momčad HRK Čapljina.

Antonela Marinović Musa